Per què el fitxatge de Lewandowski és un parany made in Laporta?

Lewandowski

Entre les excentricitats a les quals la premsa catalana dona pàbul i encoratja aquests dies figura la possibilitat que el FC Barcelona acabi fitxant a Lewandowski, l’impressionant davanter del Bayern Munic, que ha conquistat la Bota d’Or la passada temporada en la primera de les poques en les quals no ha licitat per aquest títol Leo Messi. El davanter polonès va anotar 41 gols en 29 partits de la Bundesliga. En l’actual, Robert Lewandowski acumula 35 gols, una xifra impressionant per a un futbolista que la següent complirà 34 anys.

Encara que el futbolista li ha fet un pols al seu club, declarant-se una mica en rebel·lia, en resposta a la postura del club bavarès de no deixar-lo marxar en aquest final de carrera, cal convenir que, certament, al Bayern li ha vingut més que bé aquesta estranya situació.

Si a la seva edat, 33 anys, un club vol pagar els 35 milions en els quals finalment s’ha acordat la seva llibertat, el Bayern s’estalvia proposar-li, complir i pagar-li un últim contracte, sempre complicat de plantejar a l’hora de valorar els serveis prestats o limitar l’oferta al que pot donar de si un futbolista amb una edat en la qual, possiblement, pot deixar de ser tan competitiu com fins ara.

La qüestió, no obstant això, és que des del principi l’operació sortida de Lewandowski s’ha plantejat com un mà a mà entre el Bayern i el Barça, sense que hagi aparegut cap altre club en la licitació. La causa cal buscar-la en què el seu agent, Pini Zahavi, no és un altre que l’amic i exsoci de Laporta en la fugida de Neymar al PSG i en altres operacions de les quals no se sap el principi ni el final.

El Barça, per aquesta relació personal de Zahavi amb Laporta, ha jugat des del primer moment a fitxar-lo com si fos una operació imprescindible i una oportunitat d’or que no es tornarà a presentar.

Les portades dels diaris catalans han arribat a Munic amb la seducció i la música d’un final que sembla condemnat a ser feliç.

La qüestió és si no serà un muntatge entre amics des del moment en què el mateix Laporta apunta que les dificultats econòmiques del club blaugrana per a fitxar són angoixants. Per la regla de l’1/3 que marca LaLiga, el Barça hauria d’alliberar mínim 105 milions en fitxes, salari de Lewandowski al marge.

Només faltaven les “visions” d’un periodista que va assegurar haver vist al propi Pini Zahavi comprant deu samarretes blaugrana amb el nom de Lewandowski en la Megastore Barça del Passeig de Gràcia. Si hagués estat Pini Zahavi, l’amic de Laporta, no les hagués pagat. Se les hauria fet regalar.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.