El perill d’incendi forestal a Catalunya amenaça a 19 comarques

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat prudència als ciutadans, perquè algunes zones poden augmentar als 40 graus de temperatura

Els equips d'extinció en l'incendi forestal de la Serra Calderona (Siab)
Els equips d'extinció en l'incendi forestal de la Serra Calderona (Siab).

Bombers, Protecció civil i Agents Rurals estan preparats per actuar davant el gran perill d’incendi que hi ha aquest cap de setmana per la calor d’aquests dies. Així ho ha anunciat el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ahir, divendres 20 de maig.

El conseller del Govern de Pere Aragonès ha explicat a una roda de premsa que els Agents Rurals estaran “dedicant-se aquests dies únicament a la prevenció” a les zones amb més perill. Ha confirmat que hi haurà efectius de Bombers de la Generalitat i Protecció civil vigilant columnes de fum.

Comarques amb perill d’incendi

Ahir els territoris que estaven al nivell 2 del pla Alfa de perill d’incendis forestals eren el Solsonès, l’Alt Urgell, els Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià i l’Urgell. Avui, les comarques catalanes han augmentat a aquest punt són 19:

 • Alt Camp
 • Alt Penedès
 • Alt Urgell
 • Anoia
 • Bages
 • Baix Llobregat
 • Barcelonès
 • Berguedà
 • Conca de Barberà
 • Garrigues
 • Moianès
 • Noguera
 • Pallars Jussà
 • Priorat
 • Segarra
 • Segrià
 • Solsonès
 • Urgell
 • Vallès Occidental

Restriccions del nivell 2

Amb el nivell 2 del pla Alfa hi ha restriccions a les autoritzacions de cremes agrícoles i s’han anul·lat 7.438 activitats pel risc d’incendi. El pla Alfa és el procediment operatiu establert pel cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats al territori davant les situacions de perill d’incendi que es produeixin.

El conseller de l’executiu català ha demanat prudència als ciutadans, perquè algunes zones de Catalunya poden augmentar fins els 40 graus de temperatura. Protecció civil ha reclamat “molta responsabilitat” i ha recordat que “a 9 de cada 10 incendis intervé el factor humà”.

Les temperatures s’han disparat aquest dissabte, 21 de maig, a la península de forma poc comuna al maig. L’ona d’aire africà està asfixiant al territori i els termòmetres pujaran avui fins als 38 graus en alguns punts de Ponent.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

 1. Pulsa el icono del adblocker
 2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
 3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.