Activat el nivell 2 del Pla Alfa a set comarques de Catalunya pel risc d’incendi

Les temperatures poden arribar als 40 graus al Solsonès, l'Alt Urgell, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià i l'Urgell

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

Foto: @interiorcat

El cos d’Agents Rurals ha activat aquest divendres el nivell 2 del Pla Alfa a set comarques de Catalunya pel risc d’incendi relacionat amb les altes temperatures previstes pels pròxims dies. Aquests territoris són el Solsonès, l’Alt Urgell, les Garrigues, la Noguera, la Segarra, el Segrià i l’Urgell, tot i que s’espera que el cap de setmana aquest nivell 2 s’ampliï a dues comarques més de l’interior de Catalunya.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat a la ciutadania “prudència, contenció i responsabilitat davant l’increment de les temperatures”, i ha detallat que en algunes zones s’arribarà al voltant dels 40 graus, fet que “implicarà un major risc d’incendis”. Elena ha anunciat que els Bombers de la Generalitat comptaran amb un reforç de personal aquests dies, mentre que els Agents Rurals es dedicaran a les tasques de prevenció d’incendis forestals.

L’activació del nivell 2 del Pla Alfa ha causat la suspensió de 3.300 activitats que generen perill d’incendi, com les cremes controlades, però per ara no està previst que es tanquin els accessos a zones forestals. El conseller d’Interior ha recordat que “el risc d’incendi ja no va associat exclusivament a la temporada d’estiu”, sinó que “el canvi climàtic i altres factors com la sequedat i l’increment de la temperatura fan que el risc el tinguem tot l’any”, i ha destacat que en 9 de cada 10 incendis intervé el factor humà: “La preservació de la natura també depèn de la responsabilitat individual”, ha assegurat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.