Eugenio Pino, condemnat a un any de presó pel ‘pendrive’ de Jordi Pujol Jr.

El TSJM resol que l'exDAO de la Policia Nacional va cometre un delicte de revelació de secrets amb "ànim" de perjudicar Pujol Ferrusola

Eugenio Pino
Eugenio Pino

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha revocat l’absolució de l’exdirector adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional Eugenio Pino i l’ha condemnat a un any de presó, a una multa de 7.200 euros i a indemnitzar Jordi Pujol Ferrusola amb 2.000 euros per un delicte de revelació de secrets relacionat amb el cas del pendrive que contenia informació de la família Pujol. Pino va facilitar la memòria USB al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) i a l’Audiència Nacional sense advertir “en cap moment a l’autoritat judicial de l’origen il·lícit de la prova”, motiu pel qual el TSJM l’ha condemnat.

“Des del moment que l’acusat no va complir amb el deure que com a funcionari públic tenia d’impedir que el pendrive tingués algun recorregut, sinó que per contra li va donar curs amb un ús espuri del seu contingut, va procedir a difondre, revelar o cedir a tercers dades i documentació pertanyents a la intimitat de Jordi Pujol Ferrusola amb un evident ànim de perjudicar-lo“, assenyala la sentència, fet que va posar en perill la investigació de l’Audiència Nacional.

La resolució del TSJM arriba amb motiu del recurs que Pujol Ferrusola va presentar quan l’Audiència Provincial de Madrid va absoldre l’excap de la Policia Nacional en considerar que “canalitzar o dirigir la informació d’acord amb les pautes ordinàries de confidencialitat i sigil de l’actuació policial a la unitat encarregada del desenvolupament de la investigació” no constituïa cap delicte. La sala civil i penal del TSJM, però, argumenta que l’actuació de Pino “no només constitueix una actuació professional incorrecta, posant en risc de contaminació una investigació judicial en curs, sinó que integra el delicte que se li imputa”. “El poder de l’Estat per a la persecució i enjudiciament de fets il·lícits no es pot valdre de dreceres“, conclou la sentència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.