El Defensor del Poble avala que Pegasus es va usar legalment

Ángel Gabilondo destaca la motivació de les interlocutòries i el compliment del control judicial previ per part del CNI en els 18 casos estudiats

El Defensor del Poble, Ángel Gabilondo
El Defensor del Poble, Ángel Gabilondo

Foto: Defensor del Poble

El Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, ha avalat que l’ús del programa Pegasus per part del CNI en 18 casos d’intervenció de comunicacions a figures de l’independentisme va ajustar-se a la llei i a la Constitució.

En particular, en un comunicat emès aquest dimecres, el Defensor del Poble conclou, sobre els documents classificats que ha analitzat, que “responen a allò que era imperiós saber sobre aquest afer”, i, més concretament, al que s’havia de contrastar sobre el compliment de la llei que regula el CNI, sobre el control judicial previ de les intervencions de les comunicacions.

Pel que fa al vistiplau judicial a aquestes intervencions, atorgat pel Tribunal Suprem al CNI, Gabilondo ha constat que les interlocutòries van ser “extensament motivades”, que el magistrat va disposar d’un “elevat grau” de detall en la informació a partir de la qual va adoptar les seves decisions, i que existeix un protocol que articula la relació entre el CNI i el Suprem, així com una normativa interna a l’agència d’intel·ligència per avaluar aquest procediment.

A banda d’això, el Defensor del Poble també planteja la necessitat de reflexionar sobre si n’hi ha prou amb el control judicial previ davant l’evolució de les tecnologies. Ras i curt, indica que “no és el mateix la intercepció de comunicacions el 2022 que el 2002”, quan es va aprovar la llei que regula el CNI, inclòs el control judicial previ a la intervenció de comunicacions, i que “ni significarà el mateix en uns pocs anys”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.