Aragonès: “És extremadament urgent que em reuneixi amb Sánchez, però no depèn de mi”

El president català avisa a Junts que "en la defensa de la llengua no s'hi valen excuses"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

Foto: @govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha tornat a insistir aquest dimecres en la necessitat de trobar-se amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, amb qui ha explicat que no ha parlat més enllà d’una trucada aquest dilluns per l’accident ferroviari a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), sense tractar l’assumpte de l’espionatge amb Pegasus. En una entrevista a l’Aquí Cuní de la SER, el cap de l’Executiu català ha afirmat que “és extremadament urgent que em vegi amb Pedro Sánchez, però no depèn de mi i no es tracta de fer-se una foto”.

“Cal desclassificar documents, és imprescindible transparència i saber qui va donar l’ordre i qui tenia coneixement. I assumir responsabilitats”, ha reiterat Aragonès, que ha acusat el Govern espanyol de “no avançar” i de no estar prenent “les decisions adequades”. “Estem assistint a una cortina de fum perquè no s’assumeixin responsabilitats. Qui ha de rectificar és Pedro Sánchez”, ha assegurat el president de la Generalitat, que ha manifestat que l’Executiu de Sánchez està “tractant les institucions de Catalunya com les institucions d’un país sotmès, de segona“.

Pel que fa a la negativa de Junts de tornar a sumar-se al pacte per la llengua amb ERC, PSC i En Comú Podem, Aragonès ha assenyalat que “en la defensa de la llengua no s’hi valen excuses” i ha assegurat que el Govern treballa “per un consens el més ampli possible sobre el català a l’escola”. “El meu objectiu és que hi participi tothom. Hem d’estar oberts a totes les possibilitats”, ha manifestat el president de la Generalitat.

(Visited 39 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari