Ultimàtum d’ERC, PSC i comuns a Junts per pactar un acord pel català

Els postconvergents no se senten interpel·lats i mantenen el 'no' a la reforma de la Llei de Política Lingüística

Aragonès amb Vilalta

ERC, PSC i Comuns han donat un termini de 24 hores a JxCat per tal de tornar al consens sobre la necessitat d’aprovar un canvi legislatiu per fer front a la sentència del 25% de castellà. El grup parlamentari de Junts es va retirar dilluns formalment de l’acord que havia rubricat el 24 de març amb la resta de forces parlamentàries proposant la reforma de la Llei de Política Lingüística.

La polèmica posterior i el rebuig per part d’entitats com Plataforma per la Llengua i de l’àmbit eductiu van provocar que Junts decidís fer marxa enrere, demanant més temps per aconseguir més consens. Dilluns, però, Junts va trencar el pacte de manera definitiva.

Passat aquest termini de 24 hores, se sumi o no Junts, els tres partits demanaran la convocatòria d’una Junta de Portaveus extraordinària per incloure a l’ordre del dia del proper ple una votació sobre el català. No han volgut concretar si serà una reforma de la llei de política lingüística però han garantit que serà un text legal aprovat pel Parlament. I és que consideren que amb un decret del Govern, tal com proposa Junts, no n’hi ha prou.

Junts replica que no se sumarà a la reforma de la llei de política lingüística, però s’ofereix a negociar “alternatives”. La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, ha dit aquest dimarts a la tarda que no se senten “interpel·lats” per l’ultimàtum per sumar-se a l’acord en 24 hores.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.