Per què Goldman Sachs no se’n fia de Laporta per a finançar l’Espai Barça?

Goldman Sachs

Mentre Joan Laporta anunciava fa a penes dues setmanes l’inici de les obres de l’Espai Barça, promesa que a més va realitzar des del mateix Ajuntament de Barcelona, el propi club va revelar aquest dijous que el finançament via Goldman Sachs no està ni molt menys lligat ni avançat. Més aviat a l’inrevés.

Va semblar que va estar canalitzat en un moment determinat que pot situar-se en el temps, aproximadament, entre gener i febrer d’enguany, coincidint amb l’últim acte de servei de l’exCEO Ferran Reveter quan es va reunir a Miami amb un grup d’inversors aparentment o inicialment interessats a apostar per una operació complexa i de grans dimensions.

Una operació que s’ha anat complicant des que Josep Maria Bartomeu la va deixar lligada per 800 milions, Palau Blaugrana inclòs. Ja és sabut que Joan Laporta, després de la seva arribada a la presidència, va estimar que, si més no, calia un préstec de 1.500 milions per als seus invents i extravagàncies, com no arreglar la Primera Graderia, demolir la Tercera Graderia i ampliar a dos els anells de Llotges VIP sobre la Segona Graderia. En cap cas, Laporta ha afirmat que costaria menys d’aquests 1.500 milions i sí que ha deixat entendre que podria acabar sent més car.

Ha transcendit, ara com ara, que Goldman Sachs no contempla prestar els més de 400 milions per al nou Palau Blaugrana i ha estat la mateixa Barça TV la que ha informat d’una sèrie de reunions a l’estadi amb representants d’aquests inversors presumptament interessats a avançar aquesta dinerada. Són més o menys els mateixos que ja es van reunir amb Ferran Reverter mesos enrere, inicialment escèptics i més tard atordits, esbalaïts i sobresaltats per una trucada posterior de l’exCEO blaugrana advertint-los que no es fiessin de Joan Laporta ni de la seva junta a l’hora de negociar i d’aconseguir un acord. Reverter els va posar en alerta sobre la frivolitat i mediocritat de l’equip directiu blaugrana, ara ficat en tasques executives.

Goldman Sachs, en qualsevol cas, ja ha compromès bona part del seu prestigi en aquesta aventura de la mà del Barça i 180 milions que han servit per a les obres de reurbanització de l’entorn de l’estadi i de preparació de la gran reforma interna. Per tant, el banc nordamericà continua buscant inversors i solucions com aquesta reunió en la qual se’ls han ofert detalls i generalitats del nou projecte.

Les imatges de Barça TV són eloqüents de la fredor i escepticisme dels participants i de les cadires buides reservades al president i al vicepresident Rafael Yuste, que van arribar tard perquè tenien segurament algunes coses més importants que fer en aquest dia i en aquest moment. No és d’estranyar, doncs, que passin els mesos i el finançament segueixi en l’aire. De fet, si existeix un nou projecte per al Camp Nou encara no ha estat presentat a l’Ajuntament.

(Visited 158 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari