Nova vaga de taxistes contra les VTC el 18 de maig a Barcelona

Les entitats, que acusen la Generalitat de voler "desballestar" el sector, preveuen un seguiment massiu de la protesta

Taxis de Barcelona
Taxis de Barcelona

Élite Taxi, STAC i Taxi Companys han convocat una nova jornada de vaga el 18 de maig a Barcelona per protestar contra les llicències VTC, i han fet una crida a tot el sector perquè s’hi uneixi. L’aturada es produirà des de les 10 del matí fins a les 14h, i hi haurà una marxa lenta de taxis que començarà a la Gran Via amb el carrer Balmes i es dirigirà fins al Parlament. Es preveu que la protesta tingui un seguiment massiu, ja que totes les organitzacions del sector donen suport a l’aturada.

Amb la vaga, les entitats convocants pretenen denunciar que la Generalitat “no contempla respectar” la ràtio d’una llicència VTC per cada 30 taxis fora de les zones urbanes. El sector assegura que el nou decret que prepara el Departament de Polítiques Digitals i Territori per a regular les llicències VTC “es fonamenta en afirmacions per a les quals no s’aporta cap evidència científica”, i adverteixen que no volen que a Catalunya s’imposi “el model Ayuso”, que permetrà legalitzar gairebé 9.000 VTC en la Comunitat de Madrid.

Els taxistes acusen la Generalitat de voler “desballestar i eliminar el sector” i demanen que entri en vigor el decret aprovat per l’exministre José Luis Ábalos que estableix la ràtio 1/30 i que, a més, prohibeix a les VTC fer serveis en zones urbanes a partir del pròxim 29 de setembre. En un comunicat, les plataformes que han convocat la vaga han criticat també “les males condicions laborals i els baixos nivells de preparació dels conductors” de VTC, i han advertit que faran el que calgui perquè se’ls respecti.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari