A Puigneró li sembla bé la vaga de pagament a Renfe que mou Batec

Un col·lectiu crida a fer una vaga de pagament a Rodalies a partir de l'11 de maig i en fa una primera acció

Vaga de pagament a rodalies impulsada pel col·lectiu Batec

Unes 150 persones han passat sense pagar a l’estació de Renfe d’Arc de Triomf aquest dimecres al matí. Han bloquejat les portes d’accés amb cinta perquè no es tanquessin i els usuaris poguessin entrar a l’estació. El moviment Batec és el protagonista de l’acció de protesta i proposa fer una vaga de pagaments a Rodalies de Renfe a partir de l’11 de maig per reclamar les inversions previstes per millorar la xarxa ferroviària i que encara no s’han materialitzat. El lema de la protesta és “Si Madrid no paga, no paguem”.

L’acció d’aquest dimecres és la presentació del col·lectiu. Batec afirma que Espanya “és a la cua d’Europa en despesa pública en infraestructures de transport. Que la Renfe a Catalunya sigui un desastre no és una casualitat”.

Segons el col·lectiu, des del 2008 l’Estat “ha executat menys del 14 % de les inversions d’Adif i Renfe a Catalunya”. Es queixa dels retards i les avaries al servei i culpen Madrid de la manca d’inversions, “amb incompliments reiterats dels acords amb Catalunya”.

Renfe ha anunciat en un comunicat que denunciarà els membres de Batec que s’han colat a Rodalies i animen a no pagar.

Preguntat per aquesta iniciativa en una entrevista a Catalunya Ràdio, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha respost que compartia la queixa “que té aquest col·lectiu” perquè “realment és un desastre”, i ha aprofitat aquesta iniciativa per tornar a reclamar el traspàs de rodalies a la Generalitat.

Qui va ser secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, el socialista Manel Nadal es mostrava a Twitter indignat amb el conseller Puigneró per la seva complicitat amb els manifestants: “He escoltat que hi ha un col·lectiu que comença una campanya perquè no es pagui a Renfe… M’ha sorprès i indignat que el conseller vicepresident, titular del servei, digui que no li sembla malament. Així va el país, esperant la independència, ho arruïnem tot, cap responsabilitat”.

(Visited 168 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari