A Puigneró li sembla bé la vaga de pagament a Renfe que mou Batec

Un col·lectiu crida a fer una vaga de pagament a Rodalies a partir de l'11 de maig i en fa una primera acció

Vaga de pagament a rodalies impulsada pel col·lectiu Batec

Unes 150 persones han passat sense pagar a l’estació de Renfe d’Arc de Triomf aquest dimecres al matí. Han bloquejat les portes d’accés amb cinta perquè no es tanquessin i els usuaris poguessin entrar a l’estació. El moviment Batec és el protagonista de l’acció de protesta i proposa fer una vaga de pagaments a Rodalies de Renfe a partir de l’11 de maig per reclamar les inversions previstes per millorar la xarxa ferroviària i que encara no s’han materialitzat. El lema de la protesta és “Si Madrid no paga, no paguem”.

L’acció d’aquest dimecres és la presentació del col·lectiu. Batec afirma que Espanya “és a la cua d’Europa en despesa pública en infraestructures de transport. Que la Renfe a Catalunya sigui un desastre no és una casualitat”.

Segons el col·lectiu, des del 2008 l’Estat “ha executat menys del 14 % de les inversions d’Adif i Renfe a Catalunya”. Es queixa dels retards i les avaries al servei i culpen Madrid de la manca d’inversions, “amb incompliments reiterats dels acords amb Catalunya”.

Renfe ha anunciat en un comunicat que denunciarà els membres de Batec que s’han colat a Rodalies i animen a no pagar.

Preguntat per aquesta iniciativa en una entrevista a Catalunya Ràdio, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha respost que compartia la queixa “que té aquest col·lectiu” perquè “realment és un desastre”, i ha aprofitat aquesta iniciativa per tornar a reclamar el traspàs de rodalies a la Generalitat.

Qui va ser secretari per a la Mobilitat del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, el socialista Manel Nadal es mostrava a Twitter indignat amb el conseller Puigneró per la seva complicitat amb els manifestants: “He escoltat que hi ha un col·lectiu que comença una campanya perquè no es pagui a Renfe… M’ha sorprès i indignat que el conseller vicepresident, titular del servei, digui que no li sembla malament. Així va el país, esperant la independència, ho arruïnem tot, cap responsabilitat”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.