La Moncloa no descarta una reunió de Sánchez i Aragonès per Pegasus

El president espanyol manté de moment la seva confiança amb la ministra Robles i la directora del CNI

Pedro Sánchez i Pere Aragonès
Pedro Sánchez i Pere Aragonès

El govern espanyol es mostra disposat a fer tot el que estigui a les seves mans per “restaurar la confiança” amb la Generalitat després que el cas d’espionatge amb Pegasus hagi danyat les relacions.

Així, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha dit que el president espanyol, Pedro Sánchez, no tindria inconvenient en mantenir una conversa amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per tractar el cas Pegasus, perquè “parla habitualment amb tots els presidents autonòmics”.

La Generalitat ha exigit aquest dimarts de nou una reunió més enllà d’una trobada informal, que es podria produir divendres al Cercle d’Economia, en què és prevista l’assistència d’ambdós mandataris.

La portaveu del govern espanyol ha insistit que a causa del Catalangate l’executiu espanyol ha detectat un atac “extern” als mòbils de Sánchez i de Margarita Robles. Malgrat els errors de seguretat, “en aquests moments” el president espanyol manté el suport a Robles i a la directora del CNI, Paz Esteban. Així i tot, Rodríguez no ha tancat la porta a futures dimissions. “Estem en la fase de saber què ha passat i no podem passar a la següent fase sense saber-ho”.

Pel que fa a un possible trencament del suport d’ERC fruit del Catalangate, Rodríguez ha recordat que després de gestionar “moments molt durs” per la pandèmia i la crisi, aquest govern encara té “projectes molt importants com el desplegament dels fons europeus” que suposen “més llocs de treball, modernitat i cohesió dels territoris”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides