Els professors tornaran a la càrrega contra Cambray el dia 14 de maig

Els sindicats preparen una nova manifestació després que el conseller donés per trencades les negociacions

Protestes professors

Els sindicats educatius continuen pressionant el departament d’Educació de la Generalitat després que el conseller Josep Gonzàlez-Cambray donés per trencades les negociacions. Així, han anunciat una nova mobilització de tota la comunitat educativa el 14 de maig per reclamar “una educació pública de qualitat”. Els detalls concrets encara no es coneixen, però els sindicats compareixeran davant dels mitjans aquest dimecres per concretar el recorregut.

Els sindicats ja van avisar que durant el mes de maig convocarien noves dates de protesta i que no descartaven la vaga. “El tercer trimestre no serà tranquil”, van dir.

Educació va decidir de cancel·lar les negociacions després que dilluns passat els sindicats no es presentessin a la taula sectorial. Aquell mateix dia els sindicats havien organitzat una dura protestar a la Universitat de Barcelona (UB) contra un acte del conseller Cambray. Per tot això, l’endemà el departament va fer públic que les negociacions havien acabat.

L’última proposta del departament era avançar al curs vinent la reducció d’una hora lectiva als mestres d’infantil i primària, que comportava incorporar 1.462 dotacions. Això implicava que la recuperació fos efectiva el curs 2023-2024 per a infantil i primària. Els sindicats, però, exigien que aquesta mesura també s’apliqués als professors de secundària.

D’altra banda, el Sindicat de Professors de Secundària ja treballa en una vaga indefinida a partir del 13 de juny i fins a final de curs a l’educació secundària. Una vaga que coincidiria amb la selectivitat (14,15, 16 de juny), tot i que des del sindicat es precisa que “no es vol afectar els alumnes en la prova més important”.

Els sindicats asseguren que volen arribar a un acord, però alerten que no tornaran a les meses sectorials fins que no rebin una proposta “amb cara i ulls” que permeti una negociació punt per punt i garanteixi algun canvi real.

Durant els sis dies de vaga que van convocar els sindicats el mes de març es van veure fissures en la unitat sindical -que estan mirant de recompondre-, sobretot quan es van produir actes com l’atac a la Fundació Bofill o a la seu d’Esquerra Republicana. La USTEC i la UGT es van fer seus aquests actes de protesta, mentre que altres sindicats, especialment CC. OO, se’n van desmarcar.

(Visited 127 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari