Catalangate: Citizen Lab investiga 150 possibles víctimes de l’espionatge amb Pegasus

El laboratori de la Universitat de Toronto està estudiant si s'han intervingut dispositius de cooperadors, assessors polítics, periodistes i membres de la societat civil vinculats a Òmnium Cultural, la ANC i els CDR

Ronald Deibert, fundador de Citizen Lab
Ronald Deibert, fundador de Citizen Lab.

El laboratori de la Universitat de Toronto que va revelar el Catalangate, Citizen Lab, està investigant si 150 persones més han estat espiades amb el programa de vigilància Pegasus, segons ha informat ‘El Confidencial’. El diari digital ha assenyalat que les 65 personalitats de Catalunya i suposades víctimes del cas estarien col·laborant amb el laboratori per esclarir si, mitjançant els seus dispositius, es van intervenir els dispositius dels seus contactes. Entre els nous afectats, podria haver-hi periodistes de mitjans de comunicació catalans i estatals.

La segona fase del suposat espionatge es podria haver produït accedint a l’agenda de contactes després d’intervenir els dispositius. Hauria afectat persones alienes a la política i que no viuen a Catalunya.

L’espionatge també hauria impactat a cooperadors, assessors polítics, periodistes i membres de la societat civil vinculats a Òmnium Cultural, la ANC i els CDR. Així ho han explicat fonts consultades per ‘El Confidencial’ que coneixerien la recerca de Citizen Lab.

(Visited 133 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari