L’independentisme anuncia les primeres querelles pel cas Pegasus contra NSO

Els advocats també reclamen esclarir quines agències governamentals estan implicades

Els advocats Benet Salellas i Gonzalo Boye
Els advocats Benet Salellas i Gonzalo Boye

Foto: Junts per Catalunya

NSO, l’empresa israeliana que comercialitza el programa Pegasus, és l’objectiu de les primeres querelles que presentaran els independentistes que, a partir d’una investigació de Citizen Lab, es declaren víctimes d’un ciberespionatge efectuat amb aquest programa d’intervenció de comunicacions.

Quatre advocats, Gonzalo Boye, Benet Salellas, Andreu Van den Eynde i Antoni Abat, que representen els interessos d’afectats del que l’independentisme ha denominat Catalangate, han anunciat que presentaran les querelles en diversos jutjats.

Hi atribueixen a NSO una manca de diligència en l’expedient previ o en el control de l’ús que fan de Pegasus els clients. En aquest sentit, addueixen que Estats usuaris de NSO no han fet “bon ús” de determinades llicències.

En cas que no prosperi l’acusació, que es dirigeix en principi contra NSO com a persona jurídica, preveuen considerar l’empresa cooperadora necessària perquè asseguren que la informació de les persones presumptament espiades transitava pels servidors de NSO abans d’arribar als clients usuaris de Pegasus.

D’altra banda, les querelles també demanen que s’investigui quines agències governamentals poden estar implicades. Boye ha afirmat que “una cosa és investigar uns fets delictius i una altra és espiar”, i que “aquí no hi ha hagut cap investigació de fets delictiu”. Per la seva part, Salellas ha assenyalat la possible responsabilitat del CNI, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil després que Citizen Lab i els dirigents independentistes, durant els darreres dies, hagin acusat insistentment el CNI, n’hagin responsabilitzat el govern d’Espanya i hagin exigit la dimissió de la ministra de Defensa, Margarita Robles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.