Puigneró es desmarca de Borràs

El vicepresident català rebutja que Junts trenqui amb el PSC a la DiBa i que hagin de descartar els Jocs d'Hivern per l'afer Pegasus

Jordi Puigneró
Jordi Puigneró

Junts manté discrepàncies sobre quina ha de ser la reacció de l’independentisme, i del govern català en particular, al cas de ciberespionatge a figures del moviment que una investigació de Citizen Lab publicada per The New Yorker atribueix a Espanya.

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, s’ha posicionat en contra de dues de les mesures proposades aquest dijous per la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Mentre que Borràs ha advocat per un trencament de relacions entre la Generalitat i el govern central, que afecti la candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030, i perquè el seu partit, Junts, trenqui amb el PSC a la Diputació de Barcelona, Puigneró s’ha desmarcat d’aquests plantejaments.

El vicepresident català ha manifestat, en declaracions a RAC1, que “s’ha de diferenciar l’àmbit municipal del nacional”. A més, ha considerat que acords com el que fonamenten la candidatura per acollir dels Jocs d’Hivern s’han de “respectar”.

Encara que ha evitat reclamar dimissions el govern d’Espanya, ha dit que volen saber “si Pedro Sánchez és la X de Pegasus”, i ha considerat que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, hauria d’investigar qui va espiar els telèfons mòbils d’alguns diputats de la cambra.

Pel que fa a la taula de diàleg, que Borràs sosté que el govern català ha d’abandonar, Puigneró ha respost que es fa “molt difícil” mantenir relacions polítiques “si a l’altre cantó de la taula t’estan espiant”.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari