El militarisme català entra a la Pompeu Fabra

‘Nosaltres sols’ i el sindicat d’universitaris independentistes FNEC hi organitzen el 4 de maig la conferència ‘Política de defensa’, a càrrec de la Societat d’Estudis Militars

Cartells de 'Nosaltres sols' i de convocatòria a l'acte de promoció militar a la Universitat Pompeu Fabra del proper 4 de maig

El militarisme català entrarà el proper 4 de maig  a les 16 hores a l’aula 40.144 de la Universitat Pompeu Fabra-Ciutadella. Un representant de la Societat d’Estudis Militars (SEM) hi impartirà la conferència “Política de defensa. Per un nou Estat català. Consideracions Geopolítiques i Models”, en un acte organitzat pel sindicat d’universitaris independentistes FNEC i l’organització política Nosaltres Sols. Al cartell de promoció de l’acte s’hi veuen les siluetes de quatre soldats sota una bandera catalana.

La Societat d’Estudis Militars va néixer com la branca sectorial de Defensa de l’Assemblea Nacional Catalana però en va ser apartada, el 2014 després de la polèmica que es va crear arran de la publicació del seu document “Dimensionament de les Forces de Defensa de Catalunya: la Força Naval”. La SEM va continuar existint com una entitat autònoma amb l’objectiu de treballar “vers l’assoliment d’una estructura d’Estat fonamental per la salvaguarda de la vida, la llibertat i el benestar de la ciutadania, com és una política de defensa equiparable a la d’estats del nostre entorn, per a la futura Catalunya independent”.

Al portal web de la SEM que presideix Pol Molas hi figura de forma destacada un informe del coronel irlandès retirat Dorcha Lee titulat “Defensar una Catalunya independent” en el qual es calcula que una Catalunya independent necessitaria 24.000 soldats (16.000 de regulars i 8.000 reservistes), catorze o setze vaixells de guerra i uns 70 avions de combat, entre F-16 i helicòpters. Lee considera que el que anomena Forces de Defensa Catalanes (FDC) haurien de comptar amb un Estat Major i un Quarter General Conjunt, formats per uns 600 efectius. A més, indica que el cap de l’Estat Major de les Forces de Defensa hauria d’informar directament el ministeri català de Defensa. També proposa que l’exèrcit de Terra el formin dues brigades i que cada una compti amb tres batallons d’infanteria mecanitzats, un de tancs i un d’artilleria lleugera de campanya, amb morters pesants i míssils terra-aire.

La FNEC va ser fundada el 1932 i defensa que “la independència de Catalunya és l’únic mitjà per assolir la plenitud nacional que necessita el país”. Nosaltres sols recupera el nom de l’organització fundada el 1931, que tenia un braç paramilitar i que rebia acusacions d’estar més a prop dels plantejaments feixistes de Hitler que dels postulats democràtics. En alguns dels seus escrits afirmava que els catalans tenien el coeficient intel·lectual més elevat que els espanyols. Els anys vuitanta va reaparèixer un grup amb aquest nom que va impulsar una campanya sota el lema “Charnegos fora”. El grup que ha recuperat el nom de Nosaltres sols està presidit pel jove Gaietà Mir. Al seu perfil de Twitter va comentar el 31 de març el missatge d’un usuari que deia que “potser no agradi el que vaig a dir però l’Octubre de 2017 ens hagués calgut un Zelenski, a hores d’ara seríem independents”. El seu comentari va ser: “Caldrà més que un Zelenski. Però sense la voluntat de lluitar fins l’últim home no arribarem enlloc”.

Si el rectorat de la Universitat Pompeu Fabra no suspèn l’exhibició de militarisme català prevista a una de les seves aules o la boicoteja el sindicat universitari antimilitarista SEPC, el 4 de maig Gaietà Mir podrà escoltar les opcions de “Política de defensa” de la Catalunya independent que li proposen els portaveus de la Societat d’Estudis Militars.

(Visited 406 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari