El TC anul·la tres articles més de la llei catalana que regula el preu del lloguer

Les disposicions sobre règim sancionador, l’obligació de reallotjament i d’oferir lloguer social, tombades arran d’un recurs del govern central

Tribunal Constitucional
Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) ha declarat inconstitucionals tres articles més de la llei catalana que regula el preu del lloguer. En aquest cas, arran d’un recurs interposat pel govern d’Espanya, ha anul·lat les disposicions referents al règim sancionador i l’obligació d’anunciar el preu de l’anterior contracte quan s’anuncia un pis de lloguer (article 14 i apartat primer de l’article 16, respectivament), i les relatives a l’obligació per als grans propietaris d’acreditar documentalment que han ofert un lloguer social o un reallotjament a famílies vulnerables i de comunicar-ho al jutjat abans de denunciar-se per impagament (articles 17 i 18).

Aquest mes de març el Constitucional havia anul·lat en gran part la Llei catalana 11/2020, de regulació del preu del lloguer, arran d’un recurs presentat pel Partit Popular (PP). En aquella ocasió, va tombar articles contra els quals també havia recorregut el govern central, de manera que ja no entra a valorar-los de nou.

El Constitucional ha anul·lat ja una desena d’articles d’aquesta llei catalana perquè, bàsicament, conclou que la Generalitat no disposa en les seves atribucions sobre dret civil prou competències per legislar aspectes bàsics del dret civil, que la Constitució atorga en exclusiva a l’Estat central.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari