El TSJC manté que la Generalitat no ha de pagar els anuncis institucionals de l’1-O

La sentència afirma que la CCMA sabia que es tractava d'una "actuació il·legal" i que sense contracte no es poden pagar les factures

Campanya institucional pel referèndum de l'1-O

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès en una sentència que els anuncis emesos per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de la campanya Civisme -l’espot de les vies del tren emmarcat en la publicitat institucional sobre el referèndum de l’1-O – no els ha de pagar la Generalitat. Així, el tribunal desestima el recurs presentat per la CCMA i manté que el Govern català no ha de pagar les factures d’un valor de 335.000 euros.

La Corporació reclamava a l’Executiu el pagament dels anuncis en considerar que es va generar un deute que encara no s’havia fet efectiu, i va enviar les factures a la Generalitat a finals del 2017 mitjançant un correu electrònic. El 2019, la CCMA va tornar a reclamar el pagament, però el Govern entenia que els espots formaven part del conveni marc i havien d’emetre’s gratuïtament.

La sentència del TSJC, avançada pel Món i consultada per El Periódico, manté que la Corporació “coneixia que es trobava davant d’una actuació il·legal” i que va ser advertida al respecte pel Tribunal Constitucional, fet que la CCMA nega. A més, els magistrats assenyalen que l’entitat “va assumir la decisió de realitzar la prestació sense un contracte que ho suporti” i conclouen que no es pot dur a terme “l’acció de cobrament d’unes factures davant la inexistència d’una contractació que doni cobertura a les mateixes”.

La resolució del tribunal avala la tesi sostinguda per l’exconseller Jordi Turull durant el judici del procés, en el qual va assegurar que aquests anuncis no es pagarien amb diners de l’erari públic, però la seva sentència és ferma i el cas està tancat. No obstant això, la resolució del TSJC sí que és important per la causa del Tribunal de Comptes, que reclama 380.000 euros per aquest mateix assumpte, i també per la causa que porta el jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona amb relació als preparatius de l’1-O.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.