Desallotjada la Casa Àfrica amb un macrodispositiu dels Mossos

Una trentena de persones, majoritàriament migrants sense papers, han hagut d'abandonar l'immoble situat al barri Gòtic de Barcelona

Macrodispositiu policial per executar el desnonament de la Casa Àfrica
Macrodispositiu policial per executar el desnonament de la Casa Àfrica

Un gran dispositiu dels Mossos d’Esquadra format per una desena de furgonetes d’antiavalots ha dut a terme aquest dimecres al matí el desallotjament de la Casa Àfrica, la finca ubicada al carrer Canuda de Barcelona, al barri Gòtic, on, fins avui, hi vivien una trentena de migrants, la majoria sense papers. Per tal d’evitar-ho, una vintena de veïns s’ha concentrat a les portes de l’immoble, però els Mossos els han anat traient un per un i els han identificat, sota l’amenaça de denunciar-los aplicant la Llei Mordassa.

Finalment, el desallotjament s’ha dut a terme i la trentena de persones desnonades s’han quedat al carrer sense cap alternativa d’habitatge, segons ha assegurat la plataforma Resistim al Gòtic. Els manifestants presents han cridat consignes contra la propietat de l’immoble, l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT, adherida a la Universitat de Barcelona, i han acusat l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de diferenciar entre “refugiats de primera i de segona”.

El primer llançament estava previst pel novembre, però, finalment, es va ajornar per l’obertura d’un procés de negociació entre la propietat i el consistori. L’Ajuntament, però, va rebutjar adquirir la finca i, segons ha explicat l’advocada que representa els ocupants de la Casa Àfrica, Sònia Olivella, el CETT “va negar-se” a arribar a un acord. Per la seva banda, el regidor del districte de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha acusat la propietat d'”insensibilitat” i “rigidesa” i li ha retret que se segueixi “negant a aturar aquest desnonament” i que traspassi “tota la responsabilitat a l’Ajuntament, com si no fossin els qui demanden la seva execució”.

Entre la trentena de persones desallotjades, les quals el mateix consistori ha reconegut que es troben en una situació de vulnerabilitat, hi ha dues famílies i un grup de joves que denuncien que no tenen cap altre lloc on viure. L’Ajuntament, però, assegura que “tots i totes les desnonades seran ateses per algun servei municipal”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.