Zelenski apel·la al record de Gernika en el Congrés i prega més sancions

El president d'Ucraïna també ha demanat a empreses espanyoles que "deixin de fer negoci a Rússia"

Zelenski, en la seva intervenció en el Congrés

Volodímir Zelenski ha intervingut per videoconferència aquest dimarts al Congrés dels Diputats espanyol per demanar suport contra la invasió russa. El president ucraïnès ha fet un discurs breu, de poc més de 10 minuts, en què ha insistit que cal endurir les sancions contra Rússia i ha denunciat els “crims de guerra” de l’exèrcit ocupant, com els de Butxa.

Com ha fet a tots els parlaments on ha intervingut, Zelenski ha fet una referència històrica del país i ha comparat el setge de Mariúpol amb el bombardeig de Gernika durant la Guerra Civil. “Som a l’abril del 2022, però sembla que estiguem l’abril de 1937, quan tot el món va conèixer Gernika”, ha dit Zelenski.

Zelenski ha agraït el suport i les sancions imposades a Rússia fins ara, n’ha demanat més i de més contundència, però i també ha recordat alguns exemples concrets d’empreses espanyoles que continuen fent negocis amb Moscou, i els ha demanat que deixin d’aportar ingressos al règim de Putin. MaxamPorcelanosa i Sercobe són els tres noms que ha donat.

Després, en nom del govern espanyol, el president Pedro Sánchez ha qualificat de “sobrecollidor” el testimoni de Zelenski. “Atrocitats com les de Mariúpol o Butxa aquests dies són crims de guerra que no poden quedar impunes”, ha defensat Sánchez. “El seu és un exemple de dignitat i de resistència davant del govern de Putin”, ha recalcat. “Espanya condemna amb la determinació més gran aquesta guerra despietada de Putin contra Ucraïna”, ha reiterat Sánchez.

Tots els diputats de la cambra espanyola han aplaudit el discurs del líder ucraïnès, tret dels dos diputats de la CUP.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari