La guerra interna de JxCat està a punt d’esclatar

Junts per Catalunya (JxCat) va viure la setmana passada nous episodis de guerra interna que sumen unes ferides més a les files dels postconvergents. Un sector, que intentava arraconar ERC en els canvis a la CCMA, va pactar amb el PSC un relleu dels directors de la televisió i ràdio públiques sense comptar amb els republicans i a l’esquena de la presidenta de la Corporació. L’operació, però, es va frustrar.

En paral·lel, Junts va intentar cessar el director de l’ACN d’amagat fins i tot de part dels seus, però un motí de membres del consell d’administració d’ERC i alguns de JxCat ho va acabar impedint. Un altre sector va negociar i pactar durant setmanes la reforma de la Llei de política lingüística amb el PSC, ERC i En Comú Podem. Però un altre sector del mateix Junts va dinamitar l’acord amb furibundes crítiques a la xarxa i va forçar el partit a fer una reculada de proporcions bíbliques.

Mentrestant, les diferents famílies de Junts anaven malparlant les unes de les altres, amb intents de boicot a estratègies i a quotes de poder. La magnitud de la batalla era tal que la cúpula va voler reunir diumenge els seus tòtems a Sallent. La incògnita és si la intenció era calmar les aigües o començar a tallar caps dels autors de les pífies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.