Esquerra deixarà caure Laura Borràs

La portaveu republicana, Marta Vilalta, reconeix que en el cas de la presidenta del Parlament "s'haurà d'aplicar el reglament"

Laura Borràs
Laura Borràs

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha reconegut que “segurament s’haurà d’aplicar el reglament” del Parlament de Catalunya en el cas que el TSJC obri judici oral a la seva presidenta, Laura Borràs.

En una entrevista a Ràdio4 i La2, Vilalta ha denunciat la “persecució política” que pateix Borràs, però ha recordat que hi ha “uns fets que s’han d’esclarir” i que el cas de la dirigent de Junts no és comparable al de Meritxell Serret, que serà jutjada al TSJC per desobediència, perquè la seva “acusació no surt de l’1-O sinó d’una mala praxis”, ha dit. “Està exagerat, sí, però no és el mateix”.

Vilalta ha assegurat que el seu partit esperarà que “hi hagi obertura de judici oral i se sàpiga de què se l’acusa” per acabar de decidir la seva postura.

El reglament no deixa massa marge a la interpretació: “La Mesa del Parlament, una vegada sigui ferm l’acte d’obertura del judici oral i en tingui coneixement, ha d’acordar la suspensió dels drets i deures parlamentaris de manera immediata”.

Tot i això, Borràs va reclamar fa uns dies tant a ERC com a la CUP que se saltin el reglament i arribat el moment no apliquin l’article 25.4, que obliga a suspendre els diputats investigats per delictes relacionats amb la corrupció. La presidenta del Parlament va demanar que “els polítics no facin de jutges” perquè “no s’hauria de suspendre ningú sense que ni se l’hagi jutjat”.

Borràs, que es troba a un pas del judici pel presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) quan ella n’era la directora.

(Visited 174 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari