TV3 va pagar 31,3 ME a Triacom, investigada en el cas del 3%

Els investigadors del cas ubiquen a l’epicentre de la trama la productora, que rebia un 80% dels seus ingressos de la televisió pública catalana

Unitat mòbil de TV3
Unitat mòbil de TV3

TV3 va pagar 31,3 milions d’euros entre els anys 2008 i 2016 a Triacom, una productora investigada en el cas del 3% a la qual els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil atribueixen una “importància capital” i ubiquen en el centre de la presumpta trama de finançament il·legal de Convergència, revela Eldiario.es.

Segons aquesta informació, els investigadors del cas consideren que Triacom era clau en la trama societària “ideada per defraudar a la Hisenda pública i obtenir diner negre”, però una portaveu de TV3 assegura que “no s’ha constat cap anomalia” amb relació amb els contractes subscrits per la televisió pública catalana, que van proporcionar el 80% dels ingressos d’aquesta productora durant el període 2008-2016.

L’any 2015, per exemple, Triacom va rebre de TV3 el 92% dels seus ingressos. De fet, la dependència econòmica d’aquesta productora dels contractes amb la televisió pública es va fer gairebé absoluta (85%) entre el 2011 i el 2015, coincidit amb l’etapa de govern d’Artur Mas.

La productora, fundada per l’exgerent de TV3 Oriol Carbó el 2001, es troba sota la lupa de tres investigacions: les corresponents a la part de la causa del 3% referent a la Diputació de Lleida, el paper de la productora en les despeses de campanya de Convergència i la tributació dels presumptes pagaments il·lícits a la productora.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides