Triacom va inflar per sobre del 50% el preu de programes venuts a TV3

Els investigadors del cas del 3% sospiten que la productora ajudava així al finançament irregular de Convergència

Instal·lacions de TV3
Instal·lacions de TV3

La productora Triacom va vendre amb un sobrepreu superior al 50% alguns dels seus programes a TV3, publica Eldiario.es citant documentació del cas del 3%, sobre el presumpte finançament irregular de Convergència.

Segons aquesta informació, els investigadors s’ensumen que Triacom inflava el preu dels programes per encobrir despeses relacionades amb Convergència, com  ara les relatives a la campanya electoral del 2010, després de la qual Artur Mas va esdevenir president de la Generalitat.

El sobrepreu d’aquestes contractes es va disparar fins al 60% durant l’etapa de govern de Mas, un període durant el qual Triacom va esdevenir més dependent econòmicament que mai dels contractes amb TV3.

El mateix diari digital, en aquest sentit, va revelar aquest dilluns que durant el període 2008-2016, la televisió pública catalana va proporcionar el 80% dels ingressos d’aquesta productora, un percentatge que va ser del 85% entre els anys 2011 i 2015, quan Mas era president, i que va assolir el 92% el 2015.

Segons afegeix també Eldiario.es, la instrucció del cas del 3% ha constatat que Triacom no disposava de la infraestructura ni dels treballadors per realitzar els seus programes i que recorria al suport en la producció de Mediapro, el conglomerat audiovisual de Jaume Roures, que va participar en la fundació de Triacom el 2001, i que va arribar a acumular un 10% d’aquesta productora fins al 2015. El fundador de Triacom, Oriol Carbó, treballava per a Mediapro, segons un informe de l’Agència Tributària també inclòs en el sumari del cas.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.