Biden vendrà més gas liquat a Europa per a reduir la dependència de Rússia

Els Estats Units d’Amèrica i la Unió Europea han acordat augmentar en 15.000 milions de metres cúbics el subministrament el 2022

Ursula Von der Leyen y Joe Biden (The White House)
Ursula Von der Leyen y Joe Biden (The White House).

La independència energètica està més a prop. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, i el president dels EUA, Joe Biden, han signat un acord perquè Europa no necessiti el gas de Rússia.

La Casa Blanca augmentarà la quantitat de gas liquat que subministren els Estats Units d’Amèrica. Fins ara, la UE comprava cada any uns 22.000 milions de metres cúbics de gas natural liquat als EUA. A partir d’ara, l’executiu estatunidenc augmentarà aquesta xifra en 15.000 milions el 2022 i en 50.000 milions de metres cúbics anuals fins al 2030.

600 milions d’euros cada dia

La Unió Europea importa cada any 155.000 milions de metres cúbics de gas rus, uns 15.000 d’ells de gas natural liquat. La Comissió Europea es va comprometre el passat 8 de març a intentar reduir en dos terços la dependència de gas durant aquest any com a primer pas. Cada dia, la UE paga 600 milions pel gas importat de Rússia.

“Els EUA i la UE es comprometen a complir els objectius de l’Acord de París, aconseguir l’objectiu de zero emissions netes pel 2050 i mantenir un límit de 1’5 graus centígrads en l’augment de la temperatura a través d’una transició d’energies netes i renovables i de l’eficiència energètica. Aquestes polítiques i tecnologies també contribuiran al fet que la UE sigui independent dels combustibles fòssils russos. El gas natural continua sent una part important del sistema energètic de la UE en la transició verda per garantir que el CO₂  disminueixi”, ha explicat la Comissió Europea.

Han acordat també crear un grup de treball conjunt sobre la seguretat en el subministrament energètic presidit per un representant de la Casa Blanca i un representant de la presidenta de la Comissió Europea. “Els Estats Units i la Comissió Europea emprendran esforços per a reduir la intensitat dels gasos amb efecte d’hivernacle de totes les noves infraestructures de gas natural liquat i els gasoductes associats amb l’ús d’energia neta, la reducció de les fugides de metà i la construcció d’infraestructures preparades per a l’ús d’hidrogen net i renovable”, ha destacat la CE.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Biden vendrà més gas liquat a Europa per a reduir la dependència de Rússia”

  1. Només estem passant de dependre de Rússia a dependre dels EUA. Amb un detall important que no mencioneu: que el gas americà és un 40% més car que el gas rus. Són els EUA els qui surten guanyant de la guerra.

    Respon

Feu un comentari