Europa autoritza abaixar els preus de l’energia a Espanya i Portugal

Sánchez pacta un tracte especial per la península Ibèrica i podrà aturar l'encariment dels preus

Pedro Sánchez amb António Costa

Pedro Sánchez se surt amb la seva i podrà limitar els preus de l’energia. La Comissió Europea accepta la petició del president espanyol per mirar d’aturar l’encariment dels preus de la llum, el gas i els carburants. Ara bé, la solució no serà a tot Europa sinó que es limitarà a Espanya i Portugal.

Sánchez no ha donat detalls de les mesures concretes que prendrà Espanya i que es faran públiques dimarts vinent, després del Consell de Ministres en què la Moncloa anunciarà el paquet de mesures per pal·liar els efectes econòmics de la guerra.

Europa ha donat màniga ampla a Espanya i Portugal perquè puguin prendre les mesures que creguin necessàries per frenar els preus de l’energia. Unes mesures que només es faran en aquests dos països i que seran excepcionals i temporals.

Les condicions que ha posat la Comissió Europea passen per no trencar les normes del mercat elèctric i que les mesures s’ajustin al dret europeu. Sánchez s’ha mostrat satisfet també perquè la Comissió Europea obri la porta a fer compres de gas conjuntes.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari