L’Eurocambra talla un discurs de Ponsatí contra Espanya per no ajustar-se a l’ordre del dia

L’eurodiputada de Junts acusava Sánchez d'alinear-se amb el Marroc i d'arrossegar la UE fora de la llei internacional

Clara Ponsatí
Clara Ponsatí

La vicepresidenta del Parlament Europeu Pina Picierno, actuant en funcions de presidenta, ha tallat el micròfon aquest dimecres a l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí quan aquesta carregava contra Espanya i el seu gir sobre el Sàhara Occidental sense ajustar-se a l’ordre del dia de la cambra.

Ponsatí, davant un hemicicle pràcticament buit, havia acusat Espanya d’ignorar “el dret a l’autodeterminació i la legatlitat internacional”, i ha afirmat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, està “ballant la melodia d’un règim autocràtic”, en referència al Marroc.

Davant les protestes d’alguns eurodiputats, i després que li tallessin el micro quan encara no havia parlat durant mig minut, Ponsatí ha reanudat el seu discurs indicant que “el Consell ha de parar atenció a això”, i ha plantejat possible motius del gir espanyol sobre el Sàhara. Finalment, ha afirmat que “un cop més” Espanya “està arrossegant la Unió fora de la llei internacional”, i aleshores li han apagat el micro definitivament i ha perdut la paraula.

“No podem continuar perquè la senyora Ponsatí no està respectant l’ordre del dia. Com saben les normes de procediment s’alpliquen a tothom. Malauradament, haig d’apagar-li el micròfon”, ha anunciat Picierno per concloure la intervenció de l’eurodiputada de Junts.

 

(Visited 330 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari