El govern espanyol renuncia a posar un topall al preu de l’electricitat

Des del ministeri expliquen que s'ha aparcat la mesura i que n'estudien d'altres per frenar l'escalada de preus

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera

El govern espanyol renuncia a posar un topall al preu de l’electricitat. És la mesura que la setmana passada va anunciar la ministra de Transició Energètica, Teresa Ribera, que fins i tot va xifrar aquest límit en els 180 euros per megawatt/hora en el mercat majorista. Aquest dilluns aquesta tarifa s’enfila fins als 230 euros, s’ha encarit un 11%.

Era una proposta que el govern espanyol volia plantejar al Consell Europeu d’aquesta setmana davant dels socis de la Unió, conjuntament amb Portugal. Fins i tot van dir que ho aplicarien encara que aquest topall no tingués l’aval de Brussel·les. Des del ministeri, però, aquest dilluns han explicat que s’ha aparcat aquesta mesura i ara n’estan estudiant d’altres per frenar l’escalada de preus de l’electricitat.

La mesura que, de moment, Espanya ha reclamat a Europa és desvincular el preu de l’electricitat i del gas. Tal com està muntat ara, la tecnologia més cara és la que fixa la tarifa de tota l’energia elèctrica i, amb el gas pels núvols, això ha disparat el preu del quilowatt.

(Visited 40 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari