Els sindicats denuncien uns serveis mínims “abusius” a la vaga d’Educació

El conseller Gonzàlez-Cambray s'enfronta a la primera gran protesta del sector, que exigeix la seva dimissió

Els sindicats educatius registren la vaga

Foto: @USTECSTEs

Aquest dimarts comença la vaga de cinc dies a les escoles i instituts catalans contra les polítiques que, segons denuncia el sector, ha imposat unilateralment el Departament d’Educació, liderat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray. La vaga, convocada per USTEC-STEs, UGT, CCOO, Aspepc-sps, Intersindical, CGT i USOC, es produirà durant els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març, i té l’objectiu d’aconseguir que el conseller s’assegui a negociar amb els sindicats sense cap imposició.

Els serveis mínims dictats pel Departament de Treball amb motiu de la vaga no han agradat als sindicats convocants, els quals han denunciat que són “absolutament abusius” i que “conculquen el dret a vaga” dels treballadors. En un comunicat unitari, assenyalen que els serveis mínims són superiors als dictats en vagues anteriors i que “no estan justificats”. Segons el que ha establert Treball, hi haurà un professor per cada tres aules en infantil, primària i secundària -el 33% de la plantilla- mentre que, en el cas de l’educació especial i les llars d’infants, s’estableix un mínim del 50% de docents. També treballarà la meitat del personal de menjador, del servei d’acollida i d’activitats extraescolars, i hi haurà d’haver una persona de l’equip directiu en cada centre.

El professorat remarca que el nou currículum i l’avançament del curs escolar han estat la gota que ha fet vessar el got, i que els motius que han dut el sector a la vaga van més enllà d’aquests aspectes. En aquest sentit, els sindicats també reclamen destinar un mínim del 6% del PIB a educació, revertir les retallades -restabliment de l’horari lectiu anterior, reducció de ràtios, increment de personal…-, l’estabilització real del personal interí, garantir la immersió lingüística i que el Departament n’assumeixi la responsabilitat, i la dimissió del conseller Cambray.

Les escoles concertades s’han afegit a convocatòria del sector públic i faran vaga durant dos dies, el 15 i 16 de març. Com va anunciar CCOO, el sector del lleure educatiu també s’ha afegit a la vaga durant el primer dia i, per altra banda, el 23 de març hi ha convocada una altra vaga contra el 25% de castellà a les aules.

(Visited 148 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari