El preu de la gasolina puja i el dièsel s’abarateix respecte de la Setmana Santa de l’any passat

Els carburants costen 1'5 euros el litre aproximadament, lluny dels més de dos euros durant l'estiu

Omplint el dipòsit del cotxe (ACN)
Omplint el dipòsit del cotxe (ACN).

Omplir el dipòsit de gasolina per aquesta Setmana Santa és un 2’5% més car que l’any passat, segons les dades del Butlletí Petrolier de la Unió Europea. De mitjana el litre de gasolina a Espanya costa 1’63 euros el litre, mentre que durant les vacances de l’any passat (entre el 10 i el 17 d’abril) va marcar 1’59 euros el litre, tenint en compte que aleshores s’aplicava un descompte de 20 cèntims el litre.

Així doncs, omplir un dipòsit mitjà de 55 litres enguany costa 89’7 euros, mentre que fa un any costava 87’5 euros. En canvi, en el cas del dièsel el preu ha baixat un 5’3%. En ambdós casos els preus es troben lluny dels màxims de les vacances d’estiu, quan es van superar els dos euros el litre.

En concret, enguany el dièsel costa 1’529 euros el litre, mentre que durant les vacances de Setmana Santa de l’any passat s’enfilava fins a 1’613 euros (1’813 sense tenir en compte el descompte que aplicava el Govern central). Per tant, omplir un dipòsit de 55 litres aquest any costa al voltant dels 84 euros, mentre que fa un any valia 88’7 euros.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari