El rei emèrit només té pendent ja la causa de Londres

Joan Carles I va abandonar els ‘trusts’ de Jersey per no esquitxar la Monarquia si el destapaven, segons la Fiscalia Anticorrupció

Joan Carles I
Joan Carles I

El rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I de Borbó, només té pendent ja una causa judicial després que la Fiscalia Anticorrupció espanyola, com abans la Fiscalia de Suïssa, arxivés les investigacions i descartés la presentació d’una querella, ja que les irregularitats detectades s’haurien produït abans de l’abdicació o ja han prescrit.

El darrer front jurídic correspon a la querella que va presentar a Londres per presumpte assetjament, seguiment il·legal i difamació la seva examant, Corinna Larsen, un afer en el qual el jutge ha de determinar si Joan Carles I gaudeix d’immunitat com a excap d’Estat.

Pel que fa a la investigació espanyola, el decret d’arxivament de la Fiscalia Anticorrupció reflecteix la por de Joan Carles I a la possibilitat que es destapés l’existència de trusts en els quals participava Manuel Prado y Colón de Carvajal, el seu home de confiança i presumpte testaferro, ja condemnat pel cas KIO.

El fiscal Alejandro Luzón hi indica que si això s’hagués sabut “hauria exigit incòmodes explicacions”, basant-se en paraules de Joaquín Romero Maura, conseller de Joan Carles I. Segons Romero Maura, els trusts creats a Jersey es van tancar el 2003 després que l’aleshores rei li digués que el propòsit inicial era innecessari i que podria resultar incòmode per a la monarquia que transcendís públicament la seva existència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides