Rufián, contra Putin i l’OTAN

Nogueras (Junts) reclama a l’Aliança Atlàntica i a la Unió Europa que “s’han de posar les piles”

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

L’independentisme català ha exhibit al Congres dels Diputats el ventall de posicionaments dels diversos partits respecte de l’atac de Rússia a Ucraïna, pel que fa a l’assumpció de responsabilitats i als actors als quals reclamen una reacció.

El portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, ha mostrat el seu rebuig a l’OTAN, que ha considerat “el delegat comercial armamentístic dels EUA a Europa”, i no “un exèrcit d’alliberament”, i ha lamentat que Turquia pot agredir els kurds sense ressò internacional perquè pertany a l’Aliança Atlàntica.

A més, ha etiquetat el president rus, Vladimir Putin, d’”ultradretà”, “ultranacionalista” i “egòlatra perillós”, però ha rebutjat que sigui un bolxevic o que Rússia sigui l’URSS. Així mateix, ha indicat que hi ha alternatives a la resposta armada contra la invasió que pateix Ucraïna, com bloquejar actius d’oligarques i evitar la dependència energètica d’occident amb Rússia.

Per la seva part, Míriam Nogueras (Junts), ha proclamat que la Unió Europa i l’OTAN “han de posar-les les piles”. La diputada del partit de l’expresident català Carles Puigdemont, vestida per l’ocasió amb els colors de la bandera d’Ucraïna, ha advocat per anar més enllà de les paraules i passar a l’acció quan ha afirmat que mostrar rebuig per la guerra, sense fer res més, és com no fer res, i que la pau i la llibertat s’han de defensar.

Ferran Bel, del PDECat, ha donat suport a l’enviament d’armes, al marge del mecanisme comunitari, anunciat aquest dimecres pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mentre que Albert Botran (CUP) ha culpat els EUA de “jugar a enfrontar” i de tenir interessos contraris a la pau. A més, ha afirmat que Ucraïna és un país “complex i plural” i que al partit del president Volodomir Zelenski hi ha el batalló Azov, d’extrema dreta neonazi.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari