Aragonès dona suport a la decisió de Sánchez d’enviar armes a Ucraïna

El cap de l'Executiu català assegura que el país "té dret a defensar-se" davant l'agressió russa

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una visita a Tortosa

Foto: @govern

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha mostrat favorable a la decisió del Govern d’Espanya d’enviar armament a Ucraïna, tal com ha anunciat el president Pedro Sánchez aquest matí. En declaracions als mitjans, Aragonès ha afirmat que Ucraïna “té dret a defensar-se” i ha destacat la importància de reforçar les “capacitats militars” del país.

El cap de l’Executiu català ha demanat a Sánchez que l’enviament d’armament militar es faci amb “traçabilitat” per tal de conèixer “com es gestionarà” i garantir que no s’utilitzarà en “conflictes futurs, com s’ha produït en altres llocs”. D’altra banda, Aragonès ha assenyalat que la Generalitat ha estat partidària d’una solució “purament diplomàtica” per al conflicte entre Ucraïna i Rússia, però que “l’agressió militar” ordenada per Vladímir Putin no deixa alternativa.

No obstant això, el president català ha asseverat que el “més rellevant” és “enfortir l’estratègia de les sancions econòmiques” per canviar l’equilibri de forces i la “posició del Kremlin”. A més, Aragonès ha fet una crida a la unitat de la Unió Europea: “Serem molt més forts per aconseguir la defensa d’Ucraïna i de la pau si hi ha una posició conjunta a Europa”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides