Sánchez rectifica: enviarà armes a Ucraïna

La portaveu Isabel Rodríguez havia limitat aquest dimarts l’aportació espanyola al mecanisme conjunt comunitari

Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rectificat aquest dimecres la política del seu govern sobre l’enviament de suport militar a Ucraïna, reiterada encara no fa 24 hores.

Després que la ministra i portaveu, Isabel Rodríguez, mantingués aquest dimarts que Espanya, com ja havia dit Sánchez, només enviaria armes a través del mecanisme comunitari denominat “d’ajuda a la pau”, el president del govern ha anunciat des del faristol del Congrés que facilitarà material ofensiu a la “resistència ucraïnesa”.

Amb aquest gir, el govern d’Espanya segueix la mateixa línia que altres executius progressistes, com els d’Alemanya i Portugal, però podria haver d’afrontar tensions internes entre socis, després que Unidas Podemos hagi criticat tant l’OTAN com el mecanisme comunitari, per bé que la portaveu Rodríguez va assegurar que l’executiu té “una única veu”.

Sánchez, que ha seguit advocant per “una resposta europea, coordinada i unida”, tot i haver rectificat sobre l’enviament d’armes, ha admès que, després que alguns grups de la cambra qüestionessin el compromís d’Espanya amb Ucraïna, ha decidit enviar “a la resistència ucraïnesa material militar ofensiu”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides