Colau reclama més esforç per un acord dialogat en el conflicte laboral de Betevé

L'alcaldessa es pronuncia per primer cop sobre els acomiadaments de treballadors de la televisió municipal

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha pronunciat aquest divendres per primer cop públicament sobre el conflicte laboral a Betevé per instar al canal públic de televisió municipal i els seus treballadors a “no donar per tancat el conflicte i fer un major esforç pel diàleg“.

Les converses entre les parts havien desembocat en els darrers dotze acomiadaments, després que la direcció de la cadena comuniqués al comitè d’empresa que donaven per concloses les converses. Per això, Colau ha advocat, “donades les reaccions”, per no donar el conflicte laboral per tancat.

En declaracions precisament concedides a Betevé, l’alcaldessa de Barcelona ha reconegut que “cal un clima laboral de confiança i de bon ambient laboral, i això no s’està donant”, després dels darrers acomiadaments -21 des del juliol de l’any passat- i de la supressió de tres programes.

Colau ha assenyalat que la cadena pateix una situació “excepcional” arran de mesures de la direcció, que considera “molt dures” i “dràstiques”, sobre la plantilla. No obstant això, ha considerat que Betevé “té un grandíssim futur”.

Malgrat haver expressat la seva “preocupació”, i haver explicat que des que va saber que es produirien els acomiadaments ha mantingut contactes “informals” tant amb el president del Consell d’Administració de Betevé com amb els treballadors de la cadena, Colau va rebutjar trobar-se amb membres del comitè. Segons ha pogut saber EL TRIANGLE, l’alcaldessa ha adduiït que aquesta responsabilitat li corresponia al primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, el qual tampoc s’ha implicat personalment en la resolució del conflicte.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari