Sánchez cancel·la la Conferència de Presidents per l’atac de Rússia a Ucraïna

El president del govern d’Espanya es desplaça a Brussel·les per assistir a una reunió d’urgència del Consell d’Europa

Pedro Sánchez, al Congrés
Pedro Sánchez, al Congrés

La celebració de la Conferència de Presidents, el màxim òrgan de cooperació entre el govern d’Espanya i els governs de les seves comunitats autònomes, haurà d’esperar.

El president del govern, Pedro Sánchez, ha cancel·lat la reunió amb els líders autonòmics després que Rússia ataqués Ucraïna aquesta matinada. Per aquest motiu, Sánchez es desplaça a Brussel·les per participar en una reunió d’urgència de Consell d’Europa.

El president del govern espanyol ja havia previst viatjar a Brussel·les i havia descartat aquest dimecres participar presencialment en la Conferència de Presidents, que s’havia de celebrar a La Palma amb la presència dels reis d’Espanya en un acte d’homenatge als habitants de l’illa, afectada per l’erupció del volcà Cumbre Vieja.

Condicionat per l’agreujament de la crisi entre Rússia i Ucraïna, el govern d’Espanya ha optat finalment per cancel·lar la trobada, prevista inicialment per aquest divendres. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, havia descartat assistir-hi, ja que considera que serviria per fer-se “una foto” i no per dur a terme “cap treball substancial, tangible que mereixi la nostra presència”, en paraules de la portaveu del govern, Patrícia Plaja.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari