Setmana decisiva pel futur de Vicent Sanchis

El cas de la incompatibilitat entre els seus negocis privats i la direcció de TV3 arriba divendres al Parlament i pot acabar a l’Oficina Antifrau

Vicent Sanchis al despatx de TV3 que ocupa des del 13 de març de 2017

Aquesta setmana serà decisiva per saber quan cessarà Vicent Sanchis com a director de TV3. Tot apunta que serà molt difícil que arrodoneixi els cinc anys de mandat, que es compliran el proper 13 de març. La incompatibilitat entre els seus negocis privats i la direcció de TV3 arribarà divendres a la Comissió de Control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).  Si Sanchis no dimiteix en els propers dies o és destituït pel consell de govern de la CCMA a instàncies del Departament de Presidència de la Generalitat, el seu cas acabarà probablement a l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) a instàncies dels grups de l’oposició al Parlament.

A la Comissió de Control de la CCMA del proper divendres ja han anunciat els grups de PSC-Units per Avançar i Ciutadans que exigiran explicacions a la presidenta d’aquest organisme, Núria Llorach, i al propi Vicent Sanchis del perquè ha compatibilitzat la seva estada a la direcció de TV3 amb la possessió d’accions de l’empresa Comunicació Vinària i amb el seu nomenament com a administrador suplent d’aquesta societat el 24 de desembre del 2019. El grup de Vox, al seu torn, ha fet arribar al Departament de Presidència de la Generalitat una sol·licitud perquè incoï un expedient sancionador a Vicent Sanchis per la possible vulneració del règim d’incompatibilitat dels alts càrrecs al servei de la Generalitat”. Els comuns i la CUP no han anunciat encara la seva posició.

Tot i que fa dues setmanes que EL TRIANGLE va informar de la incompatibilitat en la que incorre Sanchis i malgrat les preguntes i peticions de dimissió plantejades pels partits de l’oposició, el director de TV3 encara no ha justificat el seu comportament. La CCMA ha subscrit 31 contractes i convenis amb empreses del grup dirigit per Comunicació Vinària des de que Sanchis dirigeix TV3. Fa un mes, aquesta empresa va traslladar el seu domicili social a un local propietat d’ell.

En algunes ocasions, Sanchis ha declarat que està cansat de dirigir TV3 i que no es presentarà al concurs que ha de seleccionar el nou director de la televisió pública. Aquest dimarts dia 22 prendran possessió els nous consellers del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) i a partir del dia 28 es celebraran les sessions parlamentàries per triar els nous membres del Consell de Govern de la CCMA. Aquest Consell ha de convocar un concurs per elegir els nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio, un procés que es pot allargar uns tres mesos. Sanchis comptava mantenir-se al càrrec aquest temps, però la difusió pública de les seves incompatibilitats apunta que haurà de renunciar-hi abans.

L’apartat d de l’article 11 de la Llei de la CCMA assenyala que és competència del seu Consell de Govern “nomenar i separar, a proposta del president o presidenta, el personal directiu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i de les seves empreses filials”. Núria Llorach va intentar destituir Saül Gordillo com a director de Catalunya Ràdio arran de la marxa de Mònica Terribas d’aquesta emissora però no se’n va sortir perquè no va obtenir la majoria suficient per fer-ho. Si Sanchis no abandona voluntàriament el càrrec caldrà veure si la nova presidenta de la CCMA, Rosa Romà, proposa separar-lo del càrrec. I si es destituït en aplicació de la Llei del règim d’incompatibilitats pot ser sancionat amb quatre anys d’inhabilitació per exercir càrrecs públics.

(Visited 249 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari