Reguant: “Ara molt probablement la CUP no donaria suport a aquest Govern”

La diputada anticapitalista torna a demanar un referèndum el 2025 malgrat la falta d'unitat de l'independentisme

La portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant

La tan esbombada majoria independentista del 52% al Parlament de Catalunya no es tradueix en la unitat d’acció de l’independentisme. Les relacions entre l’Executiu català i la CUP encara no s’han restablert des que els anticapitalistes rebutgessin els pressupostos de Jaume Giró.

De fet, la diputada cupaire Eulàlia Reguant ha afirmat a una entrevista a Nació Digital que, en cas de produir-se ara una investidura o una qüestió de confiança, “molt probablement la CUP no donaria suport a aquest Govern”. La formació anticapitalista, ha defensat Reguant, va donar el seu suport a Pere Aragonès perquè “és el que demanaven els resultats electorals”.

Reguant afirma que “no arribarà ningú amb un manual de com fer la independència”, per la qual cosa la seva aposta és la celebració d’un referèndum d’autodeterminació el 2025. Després de reconèixer haver “mitificat una mica l’1 d’octubre”, la diputada creu que l’independentisme necessita “fites i terminis per a tornar a mobilitzar-se”.

Preguntada sobre què permetria aplicar el resultat d’un referèndum en cas de guanyar l’opció independentista, Reguant es limita a esgrimir “un debat sobre el poder i com s’assalta el poder”, la qual cosa, al seu entendre, és “el gran debat pendent des del 2017”.

La diputada cupaire critica així mateix a l’entrevista la taula de diàleg entre la Generalitat i el Govern espanyol. Reguant assegura que l’Executiu de Pedro Sánchez la utilitza per a assegurar la seva pròpia estabilitat. “Si la taula de diàleg no aborda ni l’autodeterminació ni l’amnistia, què està fent?”, es pregunta.

(Visited 122 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari