El jutge manté la imputació d’Ada Colau per l’afer de les subvencions

L'alcaldessa de Barcelona haurà de declarar com a investigada el 4 de març després que no prosperés el seu recurs

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA)
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (CCMA).

El Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona ha mantingut la imputació de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per l’afer de les subvencions concedides pel consistori a entitats afins.

El titular d’aquest jutjat ha rebutjat el recurs presentat per Colau, que sostenia que la querella que va presentar contra ella l’Asociación para la Transparencia y la Calidad Democrática no s’hauria d’haver admès a tràmit perquè, segons el seu parer, no contenia cap “intervenció penalment rellevant”.

Així doncs, l’alcaldessa de Barcelona haurà de declarar el pròxim 4 de març com a investigada per la presumpta comissió dels delictes de prevaricació, frau en la contractació, tràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionaris públics.

En el punt de mira d’aquest cas hi ha les subvencions concedides a entitats com l’Observatori DESC, on va treballar Colau, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), de la qual va ser portaveu, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i Enginyers Sense Fronteres, per treballs com l'”enfortiment de capacitats organitzatives i incidència” al Perú, “enfortiment de capacitats” a Inhambane (Moçambic) i “Compost i educació ambiental a Maputo (Moçambic)”.

El fiscal anticorrupció de Barcelona Luis García Cantón ja va arxivar, el juliol del 2021, una querella semblant presentada per la plataforma Abogados Catalanes por la Constitución contra Colau i alguns dels seus regidors i exregidors, Jaume Asens, Gerardo Pisarello, Eloi Badia, Gala Pin, Laia Ortiz i Laura Pérez.

Ara, però, el titular del Jutjat d’Instrucció número 21 de Barcelona ha mantingut la imputació de l’alcaldessa de Barcelona assenyalant, segons especifica El Periódico, que el fet que aquella denúncia similar fos arxivada no impedeix que s’obri una altra investigació per fets que, “indiciàriament”, podrien ser constitutius de delicte.

(Visited 170 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari