Qui de Junts ha posat com a exemple de brutícia els sensesostre?

La diputada de JxCat Pilar Calvo al Congrés

L’experiodista de Catalunya Ràdio i TV3 i actualment diputada de JxCat al Congrés, Pilar Calvo, ha rebut nombroses crítiques aquest cap de setmana arran d’una piulada en la qual es queixava de la brutícia dels carrers de Barcelona adjuntant, uns minuts després, una imatge del carrer Aribau amb el carrer Aragó on apareixia un matalàs i alguns palets de fusta que un sensesostre utilitzava per dormir. “He escoltat a El Món a RAC 1 que Ada Colau diu que la brutícia de Barcelona és ‘una percepció’ que tenim els ciutadans. Estaria molt bé que la ciutadania fes fotos de ‘percepcions’ a veure si per fi entenen que no volem Barcelona degradada i bruta!”, va publicar la diputada de Junts instants abans de posar la imatge esmentada.

Immediatament, diversos usuaris van recriminar-li la comparació entre la brutícia i les persones que viuen al carrer, qualificant el comentari de classista, i Calvo va decidir esborrar la foto. La diputada va tractar de salvar la situació assegurant que no havia dit que els sensesostre fossin brutícia sinó que, en tot cas, reclamava més polítiques municipals “que ajudin la gent a no haver de viure al carrer”, però va remarcar la idea que això “degrada la imatge de la ciutat”, suscitant més comentaris en contra seva.

“Amb aquesta actitud de ‘ja m’està bé’ el que feu és mantenir una situació que degrada la imatge de la ciutat i manté els sensellar en condicions que no mereixen”, va respondre Calvo a una usuària crítica, insistint que “mai equipararia pobresa i brutícia” i reafirmant-se del que va piular. “Reitero que la gent al carrer no és la imatge que vull per Barcelona. Per això el govern (municipal) ha de proveir de respostes dignes”.

La publicació i els comentaris de la diputada de JxCat tampoc han agradat al moviment en defensa de l’habitatge, a qui no ha convençut amb les seves explicacions. “Tot discurs que tingui com a principal preocupació i motor la ‘higiene als carrers’ en el fons només revela un rebuig cap als pobres i la seva presència pública. No volen acabar amb la misèria, només volen que no es vegi ni els molesti”, ha asseverat el Sindicat d’Habitatge del Raval.

Malgrat la polèmica generada per les piulades de Calvo, els seus companys de partit s’han fet ressò del comentari sense matisar ni comentar res sobre les paraules i la imatge publicades per la diputada. De fet, la presidenta del grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, li ha agraït haver-se referit a la brutícia de la ciutat, un dels eixos de la campanya del partit de cara a les eleccions municipals del 2023. “Gràcies, Pilar! El nostre mapa #JuntsCuidemBarcelona recull més de 300 fotos i queixes dels veïns que Colau en vol fer creure que són ‘percepcions’. La brutícia als nostres carrers és una realitat!“, va piular Artadi.

(Visited 203 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari