La investigació a Borràs, prorrogada sis mesos

El TSJC amplia fins al juliol les indagacions sobre presumpta corrupció de la presidenta del Parlament com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes

Laura Borràs
Laura Borràs

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ampliat sis mesos més el termini per investigar si la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, va cometre malversació, prevaricació, falsedat documental i frau a l’administració amb la fragmentació de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

La interlocutòria del TSJC, coneguda aquest dimarts, allarga el termini des del 29 de gener, quan finalitzava l’anterior, fins a finals del mes de juliol, per bé que la instrucció podria concloure abans si el tribunal considera que ha indagat prou.

La causa que afecta Borràs, iniciada el 2018 a un jutjat de Barcelona i assumida pel TSJC el maig del 2021, correspon a la seva etapa com a directora de l’ILC, una entitat adscrita al Departament de Cultura de la Generalitat, entre els anys 2013 i 2018.

Els investigadors han intervingut converses telefòniques i correus electrònics en els quals l’informàtic Isaías Herrero parla de la seva relació amb Borràs i assegura que factura “trapis” amb la ILC, mentre que Borràs li explica com elaborar tres pressupostos, dos dels quals amb ofertes fictícies.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.