Educació assumeix la responsabilitat de complir la sentència del 25% en castellà

El govern ha notificat al TSJC la recepció del veredicte i evita comprometre les escoles i els docents

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

Foto: @educaciocat

El govern de la Generalitat ha notificat aquest dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha rebut la sentència que obliga les escoles catalanes a fer el 25% de classes en castellà, segons ha avançat TV3. L’executiu ha esgotat els deu dies que va donar-li el tribunal el passat 21 de gener per comunicar-ho, després de decretar la fermesa de la sentència.

En un breu escrit, el govern ha informat de la recepció del veredicte i ha afirmat que el Departament d’Educació serà l’òrgan que es responsabilitzarà del seu compliment, evitant així que la càrrega caigui sobre els centres escolars o els docents. No obstant això, la conselleria que encapçala Josep Gonzàlez-Cambray no ha explicitat si acatarà o no la sentència.

Segons els terminis dictats pel TSJC, l’executiu català té fins a finals de març per aplicar-la. En cas que no ho fes, la llei estableix que la sentència es podrà executar forçosament si alguna de les parts o un afectat ho demanen i s’acredita davant del tribunal que estan sent perjudicats per la no aplicació.

(Visited 166 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari