Educació assumeix la responsabilitat de complir la sentència del 25% en castellà

El govern ha notificat al TSJC la recepció del veredicte i evita comprometre les escoles i els docents

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray
El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray

Foto: @educaciocat

El govern de la Generalitat ha notificat aquest dilluns al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha rebut la sentència que obliga les escoles catalanes a fer el 25% de classes en castellà, segons ha avançat TV3. L’executiu ha esgotat els deu dies que va donar-li el tribunal el passat 21 de gener per comunicar-ho, després de decretar la fermesa de la sentència.

En un breu escrit, el govern ha informat de la recepció del veredicte i ha afirmat que el Departament d’Educació serà l’òrgan que es responsabilitzarà del seu compliment, evitant així que la càrrega caigui sobre els centres escolars o els docents. No obstant això, la conselleria que encapçala Josep Gonzàlez-Cambray no ha explicitat si acatarà o no la sentència.

Segons els terminis dictats pel TSJC, l’executiu català té fins a finals de març per aplicar-la. En cas que no ho fes, la llei estableix que la sentència es podrà executar forçosament si alguna de les parts o un afectat ho demanen i s’acredita davant del tribunal que estan sent perjudicats per la no aplicació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.