Querella de la Fiscalia contra l’alcaldessa de Calella per fraccionament de contractes

Montserrat Candini (PDECat) afronta una acusació de malversació, prevaricació i falsedat documental

Montserrat Candini
Montserrat Candini

La Fiscalia ha presentat una querella contra l’alcaldessa de Calella, Monserrat Candini (PDECat), pels delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental, presumptament comesos amb un fraccionament de contractes.

La querella, admesa a tràmit per un jutjat d’Arenys de Mar, responsabilitza Candini de la subscripció, per part del consistori, de “successius contractes de comunicació”, de manera que hauria cobert amb contractes menors adjudicats directament “necessitats permanents” que, per normativa, s’haurien d’haver cobert mitjançant un concurs públic amb la concurrència de diverses ofertes.

La querella es dirigeix també contra dos empleats de l’àrea de comunicació de l’Ajuntament de Calella, als quals s’atribueix el fet d’haver percebut una retribució d’una empresa del quart querellat, un empresari anomenat Carles F.E.

La Fiscalia acusa l’alcaldessa d’acordar amb l’empresari diversos serveis, entre els quals l’elaboració d’un informe sobre l’impacte de la campanya “És Calella”, per un import de 15.064 euros, que el Ministeri Públic considera que era de baixa complexitat tècnica.

Segons la querella, el govern local va acordar amb l’empresari la concessió d’adjudicacions menors per compensar la retribució pagada per als empleats municipals, i l’empresa en qüestió no disposava ni d’infraestructura ni d’empleats per fer les feines adjudicades.

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari