ERC nega conèixer la proposta de Borràs i l’insta a deixar les “jugades mestres”

Vilalta assegura que no estan "per fer retrets ni buscar culpables", i demana a la presidenta de la Cambra que expliqui el seu pla

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta

Foto: @martavilaltat

La secretària general adjunta i també portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que el seu partit no té coneixement de la proposta “de resistència col·lectiva” que  la presidenta del Parlament, Laura Borràs, afirma que va presentar als republicans, a la CUP i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per salvar l’escó del cupaire Pau Juvillà. Vilalta ha reconegut que el cap de l’executiu i Borràs van mantenir una reunió, però ha remarcat que “de manera oficial, com a organització política, ningú ens ha fet arribar cap proposta concreta”.

“No sabem quina és la proposta de què parla la presidenta del Parlament o que defensa Junts”, ha asseverat la portaveu d’ERC, que ha instat Borràs a explicar la seva “proposta guanyadora”. No obstant això, Vilalta ha assenyalat que “les paraules buides o estèrils i les jugades mestres no ens serveixen per avançar” i que cap proposició ha de basar-se en “solucions màgiques”, instant la presidenta de la Cambra i Junts a “assumir la realitat”.

Encara que Borràs ha culpat els republicans, la CUP i Aragonès de la pèrdua de l’escó de Juvillà, la portaveu d’ERC no ha volgut entrar en acusacions i ha manifestat que no estan aquí “per fer retrets ni buscar culpables”. “Sempre actuarem amb lleialtat, al Parlament, a la Mesa i a la Presidència”, ha afirmat Vilalta, afegint que es tracta d’“una actitud que no sempre hem sentit recíprocament”. “La unitat no es pregona, es construeix dia a dia”, ha asseverat la portaveu republicana.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari