Borràs culpa ERC, la CUP i Aragonès de l’expulsió de Juvillà del Parlament

La presidenta de la cambra catalana no pensa dimitir perquè "l'estratègia que va plantejar és la correcta"

La presidenta del Parlament, Laura Borràs (JxCat), ha afirmat que l’exdiputat de la CUP i exmembre de la Mesa de la cambra, Pau Juvillà, va perdre l’escó per culpa d’ERC, la mateixa CUP i del president de la Generalitat, el republicà Pere Aragonès. Laura Borràs, en declaracions a RAC1 ha afirmat que “jo vaig presentar una proposta ambiciosa de resistència col·lectiva davant aquest atac que ens fa l’Estat, és evident que jo aquest pla l’he de comunicar al president de la Generalitat”, afegint que “som aquí perquè aquesta proposta no ha estat acceptada”.

De fet, Borràs ha assegurat que el fet que la Junta Electoral Central hagi dictat retirar l’escó a Juvillà “no s’ha volgut evitar”. En aquest sentit, la presidenta de la cambra catalana ha assegurat que va defensar davant les forces independentistes del Parlament que arribaria “tan lluny com el represaliat (Juvillà) vulgui arribar, fent aquesta proposta d’embat col·lectiu” contra la “repressió de l’Estat”. Borràs ha afegit que “les negociacions han estat sempre a tres bandes (la seva formació -JxCat-, ERC i la CUP), la resposta havia d’haver estat col·lectiva, i per tant interpel·lant a tots els partits independentistes”.

En aquest punt, Laura Borràs ha assegurat que “quan jo dic que la proposta no s’accepta és que la proposta no s’accepta”. De fet, Borràs ha reconegut que va plantejar una estratègia conjunta del Parlament i la Generalitat per respondre al que considera la “repressió de l’Estat” al president Aragonès, i ha dit que “som aquí perquè no s’ha volgut col·lectivament anar fins a les últimes conseqüències en la defensa de la sobirania del Parlament de Catalunya”. Borràs ha reblat que “La proposta que jo faig a l’independentisme no és acceptada”.

La presidenta de la cambra catalana també ha dit que “no dimitiré, jo tinc l’obligació de pensar tots els escenaris i el de la dimissió també ho és, però llegint tot el que ha passat, com ha passat, el que s’ha dit, segurament seria llegit si jo marxés com una renúncia, com una manera de veure que el què ha passat ha estat un error”. Per a Borràs, “l’estratègia que he plantejat és la correcta, i no una estratègia fallida, l’única estratègia si el que volem es planta cara a la repressió de l’Estat”.

Borràs ha defensat el seu paper en tot el procés que ha acabat amb la retirada de l’escó a Juvillà dient que “si podem treure un aprenentatge, no s’ha perdut”. La presidenta del Parlament també ha lamentat que “que l’escó de Pau Juvillà arribés ja al Parlament retirat i no s’hagi pogut revertir, no vol dir, que desperti somriures per sota el nas per part d’independentistes; és el que em sembla lamentable”. Borràs també ha culpat l’anterior president de la cambra catalana, Roger Torrent (ERC) per haver retirat l’escó de Quim Torra, argumentant que la JEC, facultada pel Suprem, ho va considerar com a precedent a seguir i jurisprudència a executar.

(Visited 173 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari