El PDECat confirma el vot a favor de la reforma laboral i n’aplana el camí

L'aprovació, prevista per dijous, queda a les mans d'UPN

Ferran Bel

El PDECat aplana el camí cap a l’aprovació de la reforma laboral, prevista per aquest dijous al Congrés. El portaveu del partit, Ferran Bel, ha anunciat el seu  a la proposta de Yolanda Díaz. D’aquesta manera, al govern espanyol no li caldria el vot afirmatiu d’ERC ni de Bildu, dos dels seus socis d’investidura. Amb el suport de Ciutadans i altres grups parlamentaris més petits podria donar llum verda a aquesta reforma.

Amb el del PDECat a hores d’ara hi hauria 174 vots afirmatius, que s’imposarien als 173 en contra. Les mirades es dirigeixen ara als dos diputats d’UPN, que no tenen clar si votaran ‘no’ o es decantaran per l’abstenció. En cas d’abstenir-se, el govern espanyol podria tirar endavant la reforma laboral, ja que només necessita més vots a favor que en contra.

El PDECat ha anunciat el seu suport en considerar que de no fer-ho es donaria “un cop mortal” al diàleg social. “Generaria una inestabilitat absoluta al mercat laboral”, ha justificat Bel, que també ha recordat que seria un incompliment dels compromisos que va adquirir l’Estat espanyol amb la Unió Europea.

D’altra banda, ERC ha assegurat aquest dimecres que La Moncloa “no ha ofert res” i ha confirmat el seu vot en contra.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari