La CUP proposa substituir Juvillà per Carles Riera a la Mesa del Parlament

El canvi és causat pels problemes de salut del diputat que li fan interrompre l'activitat política, però que manté l'escó

Carles Riera, al debat investidura de Quim Torra
Carles Riera, al debat investidura de Quim Torra

La CUP ha anunciat aquest dimarts que proposarà que el diputat Carles Riera substitueixi Pau Juvillà com a secretari tercer a la Mesa del Parlament, segons ha informat a través d’un comunicat. La substitució de Juvillà està justificada pel fet que ha hagut d’aturar la seva activitat parlamentària per raons de salut. No obstant això, Juvillà manté la defensa de la seva acta com a diputat, malgrat la inhabilitació dictada per la Junta Electoral Central (JEC).

Riera ha assegurat que “la voluntat de la CUP és entrar a la Mesa per garantir l’escó del company Pau i seguir defensant els drets de totes les diputades de la cambra i la sobirania del Parlament, tal com ha fet l’actual secretari”. “En aquests moments excepcionals, la CUP hi serà i seguirà assumint la seva responsabilitat”, ha afegit.

Així, els anticapitalistes presentaran la renúncia pròximament i esperen que la designació es faci efectiva durant el pròxim ple, “per fer front a la situació política i repressiva actual”.

Precisament la presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb l’acord dels grups parlamentaris independentistes, ha decidit aquest dimarts aturar l’activitat de la cambra catalana. Borràs ha comparegut per anunciar la decisió presa en el marc de la Mesa del Parlament aquest matí. La presidenta ha lamentat que la JEC l’hagi emplaçat a retirar l’acta de diputat de Juvillà sense esperar que el Tribunal Suprem digui si resol favorablement la petició de mesures cautelars per suspendre el procés contra el cupaire.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari