Els pediatres demanen la retirada de mesures contra la covid a les escoles

Els metges asseguren que l'ús de mascaretes, la separació en grups bombolla i les quarantenes dels contactes "tenen efectes negatius" en els menors

Infants en un hort

La Societat Catalana de Pediatria (SCP) ha demanat al govern de la Generalitat que retiri progressivament totes les mesures contra la covid que s’apliquen als centres educatius i a les activitats de lleure. En un comunicat, els pediatres han expressat la seva “preocupació pels efectes negatius de les mesures de control de la pandèmia sobre els infants”, i han recordat que la infecció per covid “és majoritàriament lleu en la infància”.

Els metges asseguren que “l’ús de la mascareta, la separació en grups de convivència estable i les quarantenes de contactes, tenen efectes negatius en àrees fonamentals dels menors com l’aprenentatge, la sociabilitat o la salut mental i emocional”, motiu pel qual reclamen la suspensió d’aquestes mesures a les escoles. També demanen posar fi a l’estratègia de tests massius i tractar la infecció per covid com la resta de virus que poden afectar els infants: “Absència del centre escolar només mentre persisteix simptomatologia, i tornada a la presencialitat un cop el menor es troba ja sense símptomes”.

Els pediatres insisteixen que “en els més petits aquesta infecció és menys greu que la produïda per altres patògens” i, en aquest sentit, apunten que “la salut dels infants va molt més enllà del control d’una infecció vírica que serà poc rellevant en la immensa majoria de casos”. Així, la SCP es posa a disposició dels Departaments de Salut i Educació “per elaborar conjuntament un informe basat en
l’evidència científica i una estratègia que doni suport a aquestes noves mesures de control de la pandèmia”.

Com a resposta al comunicat dels metges, Salut ha subratllat en un escrit que “els protocols que s’han fet a les escoles han permès mantenir la presencialitat i han estat model d’èxit a tot Europa”. No obstant això, el departament s’ha mostrat “d’acord amb l’esperit de normalització” a les escoles i ha assenyalat que “prendrà les mesures de forma consensuada, coordinada i informant-ne a tots els agents implicats”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.