El Parlament presentarà un recurs al TS per protegir l’escó de Pau Juvillà

Demana a l'alt tribunal que suspengui cautelarment l'ordre de la Junta Electoral de deixar vacant l'acta del diputat

Pau Juvillà

El Parlament de Catalunya presentarà un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem en contra la decisió de la JEC de retirar l’escó al secretari tercer de la mesa i diputat de la CUP, Pau Juvillà. En el recurs es demanaran mesures cautelars.

Tal com estava previst, ho ha aprovat el ple de la cambra després que aquest dilluns la mesa acordés elevar-ho, amb 81 vots a favor, 33 abstencions i 17 en contra. Hi han votat a favor ERC, JxCat, la CUP i els comuns. El PSC s’ha abstingut, tal com ja va fer a la mesa, tot i que en anteriors votacions s’havien mostrat partidaris de mantenir l’escó a Juvillà mentre la sentència contra ell no sigui ferma.

Juvillà, secretari tercer de la Mesa, era a l’hemicicle, però no ha participat en la votació.

Aquest recurs se suma al que ja ha presentat Juvillà, que vol esgotar la via judicial. El diputat de la CUP està condemnat a mig any d’inhabilitació i a una multa de 1.080 euros per desobediència per no haver retirat llaços grocs del seu despatx com a regidor a la Paeria tal com li va ordenar la Junta Electoral de Zona de Lleida, el 2019 i en període electoral.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari