Llop, sobre el 25% de castellà: “Les sentències s’han de complir”

La ministra de Justícia no aclareix si l'Advocacia de l'Estat exigirà al TSJC l'execució de la sentència

La ministra de Justícia, Pilar Llop, i la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró

Foto: @justiciagob

La ministra de Justícia, Pilar Llop, ha advertit aquest dilluns, en referència a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga les escoles catalanes a fer el 25% de les classes en castellà, que “estem en un Estat de dret, i en un Estat de dret es respecta la llei, la Constitució i les sentències”. Ho ha dit en una roda de premsa juntament amb la consellera de Justícia de la Generalitat, Lourdes Ciuró, després de la reunió que han mantingut aquest matí a Barcelona.

No obstant això, Llop ha evitat aclarir si l’Advocacia de l’Estat es posicionarà i si sol·licitarà o no al tribunal l’execució de la sentència: “No puc aventurar cap escenari sobre un assumpte del qual no sabem què passarà, ni si la Generalitat ha presentat al·legacions”, ha manifestat. La ministra ha remarcat que “el Govern (central) està compromès amb les llengües cooficials” i ha insistit en la necessitat d’entendre-les “com un element dels diferents territoris, del país”, en comptes d’utilitzar-les “com un instrument per enfrontar”.

Per la seva banda, Ciuró ha assegurat que la sentència del TSJC “no té cap sentit”, i que “la immersió lingüística és un model d’èxit que mai ha anat sobre percentatges”. En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que el rellevant són les “competències dels estudiants en les dues llengües oficials” i que això és “un fet que ja es produeix”. “Entrar en la qüestió de la llengua és entrar a polititzar un cop més una qüestió que és pacífica, que és una norma de convivència i que ha representat un progrés per a la ciutadania de Catalunya”, ha conclòs Ciuró.

La consellera ha insistit també a Llop en la reforma dels delictes de sedició i rebel·lió del Codi Penal per tal de “desjudicialitzar el conflicte de Catalunya”, i la ministra ha respost que “està en estudi”, tot i que ha remarcat que “no és prioritari” per l’executiu central.

(Visited 67 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari